LP7
Galerie

Svatomartinský lampiónový průvod s ohňovou show 2021

 

Svatomartinský lampiónový průvod s ohňovou show 2021

 

I přes koronavirové překážky se po loňské pauze v sobotní podvečer 13. listopadu 2021 vydal do chladných podzimních ulic Velkých Opatovic již desátý Svatomartinský lampiónový průvod. Akce se konala opět v prostorách hřiště za bývalým učilištěm. Odtud, tradičně pod vedením svatého Martina na koni, vyrazil na trasu lemovanou osvětlenými sklenicemi mnohačetný průvod malých i velkých účastníků s rozsvícenými lampióny nebo jinými světýlky.

Po návratu průvodu zpět do areálu si mohly děti u sv. Martina vyzvednout jako odměnu šťavnaté jablíčko a sladký bonbónek.

I přes počáteční chvilkový deštík vystoupila na závěr večerní akce skupina NOVUS ORIGO z Polné u Jihlavy se skvělou a originální ohňovou show, která byla jako vždy obohacena o nové prvky a podle potlesku diváků se líbila a měla velký úspěch.

Tradičně bylo také pro všechny návštěvníky připraveno bohaté občerstvení. Od paní Koutné a paní Vyjídáčkové jsme měli napečeny výborné svatomartinské makové rohlíčky, od firmy Moravec s.r.o. svatomartinské koláče a také jsme si mohli dát párek v rohlíku. Pro zahřátí byl k pití mimo jiné připraven pro dospěláky svatomartinský svařák a pro děti přichystán ve várnicích teplý čaj zdarma.

Velké poděkování patří městu Velké Opatovice za podporu, poskytnutí technické pomoci a možnosti využití prostor bývalého učiliště, panu Procházkovi s rodinou z Biskupic za letošní koňský doprovod, dále místním dobrovolným hasičům za dohled při ohňové show a Městské policii za zajištění bezpečnosti při přechodech vozovky během průvodu.

Hlavně ale moc děkujeme všem ochotným pomocníkům z řad Rodinného centra Motýlek, kteří při organizaci a přípravě letošního Svatomartinského lampiónového průvodu pomáhali! Díky nim jsme mohli přivítat letos kolem 400 návštěvníků této akce a vidět plno rozzářených dětských očí a úsměvů na tvářích mezi všemi těmi rozsvícenými světýlky.

Děkujeme všem za přízeň a příští rok se snad opět v té další listopadové svatomartinské době v sobotním průvodu uvidíme!

Vaše Rodinné centrum Motýlek, z.s.

 

Lampionovy pruvod 2021

 

 

 

LP1 LP2 LP3 LP6 LP7 LP4 LP5 LP8 LP9