02_thumb
Galerie

Svatomartinský lampionový průvod s ohňovou show 2019

Do chladných ulic Velkých Opatovic se v sobotní podvečer 16. listopadu 2019 od 17 hodin vydal tradiční již devátý Svatomartinský lampiónový průvod. Akce se konala v prostorách hřiště bývalého učiliště, odkud se po trase osvětlené svíčkami ve sklenicích vydal průvod vedený každoročně svatým Martinem na koni a po celou cestu doprovázel účastníky s rozsvícenými lampióny také ještě jeden jeho druh na koni.

Po návratu průvodu zpět do areálu si mohly děti u sv. Martina vyzvednout jako odměnu šťavnaté jablíčko.

Letos bylo jako novinka pro všechny účastníky připraveno po celou dobu akce Mobilní planetárium, kde nás svým výkladem přijel obohatit znalostmi z astronomických a přírodních věd z Brna pan Dr. Richard Štoudek.

Na závěr vystoupila skupina NOVUS ORIGO z Polné u Jihlavy s tradiční skvělou a originální ohňovou show, která byla opět obohacena o spoustu nových prvků a podle potlesku diváků měla opět velký úspěch.

Tradičně bylo pro všechny návštěvníky připraveno občerstvení. Od paní Jandové, paní Koutné a paní Vyjídáčkové jsme měli napečeny výborné svatomartinské makové rohlíčky, od firmy Moravec s.r.o. svatomartinské tvarohové a povidlové koláče a také jsme si mohli dát k jídlu párek v rohlíku. Pro zahřátí teplými nápoji byl připraven svatomartinský svařák, grog, káva, čaj a pro děti ve várnicích teplý čaj zdarma. K příjemnému a sladkému zahřátí pro dospělé měli také opět připravenou výbornou teplou medovinu Snášelovi.

Děkujeme městu Velké Opatovice za podporu, poskytnutí technické pomoci a prostor bývalého učiliště, místním hasičům za nepostradatelný dohled při ohňové show, za bezpečnost při průvodu na silnicích Městské policii a dobrovolnicím z Klubu aktivních důchodců a rodině Chmelové za koňský doprovod.

Hlavně ale moc děkujeme všem ochotným pomocníkům z řad Rodinného centra Motýlek, kteří se na organizaci a přípravě letošního Svatomartinského lampiónového průvodu podíleli! Díky nim jsme mohli přivítat letos opět přes 400 návštěvníků této akce a vidět plno rozzářených dětských tváří.

Děkujeme za přízeň a příští rok se v listopadové svatomartinské sobotě budeme na všechny v průvodu opět těšit!

Vaše Rodinné centrum Motýlek, z.s.

 

IMG_4066

 

IMG_406509_thumb13_thumb15_thumb17_thumb21_thumb02_thumb