20181110_180602
Galerie

SVATOMARTINSKÝ LAMPIONOVÝ PRŮVOD 2018

Svatomartinský lampiónový průvod

s ohňovou show 2018

V podvečer 10. listopadu 2018 se vydal v 17 hodin do chladných ulic Velkých Opatovic tradiční osmý Svatomartinský lampiónový průvod. Akce se konala v prostorách hřiště bývalého učiliště, odkud se po trase osvětlené svíčkami vydal průvod vedený tradičně svatým Martinem na koni a po celou cestu doprovázel účastníky s rozsvícenými lampióny ještě jeden jeho druh na koni.

Po návratu průvodu zpět do areálu rozdal sv. Martin dětem sladkou odměnu. Děti si také mohly splnit na stanovištích za pomoci děvčat ze ZŠ pár úkolů a vysloužit si světelnou odměnu.

Tradičně bylo pro všechny návštěvníky připraveno občerstvení. Od paní Koutné a paní Vyjídáčkové jsme měli napečeny výborné svatomartinské makové rohlíčky, od firmy Moravec s.r.o. svatomartinské tvarohové koláče a také jsme si mohli dát párek v rohlíku. Pro zahřátí teplými nápoji byl připraven svatomartinský svařák, káva, čaj nebo i čaj s rumem a pro děti ve várnicích teplý čaj zdarma. K příjemnému zahřátí dospělých také opět přispěli s výbornou teplou medovinou Snášelovi.

Děti si mohly zakoupit různé světelné náramky a svítící tyčinky, které všem spolu s lampiony krásně barevně zářily.

Na závěr vystoupila skupina NOVUS ORIGO z Polné u Jihlavy s tradiční skvělou originální ohňovou show, která byla letos obohacena o spoustu nových prvků a podle potlesku diváků měla opět velký úspěch.

Děkujeme městu Velké Opatovice za podporu, poskytnutí technické pomoci a prostor bývalého učiliště, hasičům za nepostradatelný dohled, místní Městské policii za bezpečnost při průvodu na silnicích a rodině Chmelové, která zařídila koňský doprovod.

Hlavně ale moc děkujeme prodávajícím a všem ostatním, kteří se na organizaci a přípravě letošního Svatomartinského lampiónového průvodu podíleli, protože bez nich bychom nemohli přivítat přes 400 návštěvníků této akce a vidět plno rozzářených dětských tváří.

Děkujeme za přízeň a příští rok se na všechny budeme v průvodu opět těšit třetí listopadovou sobotu!

Vaše Rodinné centrum Motýlek, z.s.