OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Galerie

Dětský den ve Velkých Opatovicích 31. 5. 2015

 

Letošní dětský den v našem městě byl rekordní svou návštěvností. Určitě k tomu přispělo krásné slunečné počasí a také bohatý program. Soutěžících dětí jsme měli necelých

320 a celkově navštívilo areál zámeckého parku ve Velkých Opatovicích na 600 návštěvníků. Dalších 110 dobrovolníků se podílelo na organizaci a účinkování na dětském dnu.

 

Letošní oslavu Dne dětí se jako už po několikáté podařilo zorganizovat spojením několika místních organizací. Na dni dětí se organizačně podíleli SRPŠ, RC Motýlek a SDH Velké Opatovice. Dále nás podporovali ZŠ Velké Opatovice a DS TeaTrum. Pro děti byl nachystaný bohatý program. DS Teatrum si pro děti připravilo pohádku „Dlouhý, Široký a Bystrozraký“ a v duchu této pohádky byly pro děti přichystané soutěže, u kterých vypomáhaly děti z naší základní školy. Každý, kdo se zúčastnil soutěží, si domů mohl odnést odměnu. Odměny byly financovány z rozpočtu SRPŠ a ze sponzorských darů společností GERBRICH s.r.o., SITA a.s. a WALMARK a.s.

 

RC Motýlek si pro děti připravilo „Dílničky pro šikovné ručičky“. Zde si děti mohly vyrobit letadélko, vymalovat tašku, nazdobit bambulkami ozdoby do vlasů nebo vyrobit obrázek ubrouskovou technikou. Dozor u dílniček zajišťovaly vychovatelky ze školní družiny paní Tlamková, Šafářová a mnoho dětí ze ZŠ. Poslední dílničku zorganizovala paní A. Bartošková. Byla to dílnička, jejíž výtěžek půjde na léčbu Elišky Trmačové. Děti si mohly zahrát hry s víčky nebo vyrobit větrník. RC Motýlek dále připravilo stánek s malováním na obličej, s tetováním a s navazováním barevných umělých pramínků do vlasů.

 

Pan Alexa s p. Hartlem měli pro děti připravený prostor, kde děti mohly vyzkoušet střelbu ze vzduchové pistole na různé terče. Pan Ženožička poskytl bagr, aby se děti mohly seznámit s tímto atraktivním strojem. Paní Chmelová přijela se čtyřmi koňmi a hasiči zajistili napuštění bazénu pro atrakci AQUAZORBING. V areálu letního kina byla připravena skupina EQUES TEMPUS s historickými zbraněmi. Předváděli program s ukázkou historického souboje. Celé odpoledne byly dětem k dispozici dva skákací hrady. Jeden byl zapůjčen z Mateřského centra Jablíčko Lysice a druhý od společnosti RE/MAX. Děti si mohly vyzkoušet práci s hrnčířským kruhem pod vedením Petry Zezulové. Jejich výrobky budou vypáleny v keramické peci na naší ZŠ a budou dětem předány. Oddíl fotbalu TJ Sokol postavil na louce branky a děti si mohly zahrát fotbálek. V zámeckém sále také vystoupily děti z „Dramaťáku“ ZUŠ Velké Opatovice pod vedením Zdeňky Selingerové.

 

O bohaté občerstvení se postaralo RC Motýlek za podpory p. Šeránka s rodinou a hasičů s neúnavným výčepním p. Kozelkem a jeho pomocnicemi z KLASu.

 

Jediné, co nám trochu tento den kazilo, byly výpadky elektrického proudu a to z důvodu složitého napojení mnoha spotřebičů. S tímto problémem nám ochotně vypomáhal p. Ševčík ze Služeb města Velké Opatovice.

 

Velkou odměnou pro nás byly spokojené a šťastné úsměvy dětí. Jsem ráda za slova chvály, která se ke mně donesla. Toto se nám podařilo především díky všem dobrovolníkům a organizacím, bez kterých by tolik zábavy a tolik atrakcí pro děti nemohlo být. Nelze všechny vyjmenovat a tak tímto děkuji všem.

 

za SRPŠ Velké Opatovice Kateřina Gerbrichová

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

10498416_865135416902929_5434550264562283655_o

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 11165202_865136823569455_92927978624793057_o