svatomartinsky-pruvod-2016-ohnova-show
Galerie

SVATOMARTINSKÝ LAMPIONOVÝ PRŮVOD 2016

Svatomartinský lampiónový průvod s ohňovou show 2016

svatomartinsky-pruvod-2016-ohnova-show svatomartinsky-pruvod-2016

V podvečer 12. listopadu 2016 vyšel po 17 hodině do chladných ulic Velkých Opatovic již šestý Svatomartinský lampiónový průvod. Po přestěhování Rodinného centra Motýlek do nových prostor se tentokrát akce konala v prostorách hřiště bývalého učiliště, odkud se po trase osvětlené svíčkami vydal průvod vedený opět svatým Martinem na koni a jeho družinou.

Po návratu průvodu zpět do areálu rozdal sv. Martin dětem sladkou odměnu. Pro návštěvníky byly napečeny k občerstvení svatomartinské koláče a taštičky z listového těsta, plněné šunkou a sýrem. Pro zahřátí byl připraven svatomartinský svařák, čaj s rumem a pro děti teplý čaj zdarma. Také Snášelovi opět přijeli s výbornou teplou medovinou.

Děti si mohly zakoupit různé světelné náramky, čelenky a svítící tyčinky, které jim v přítmí večera spolu s lampiony krásně barevně zářily.

Na závěr vystoupila skupina NOVUS ORIGO z Polné u Jihlavy s tradiční skvělou ohňovou show, která byla opět originální a podle potlesku diváků měla úspěch.

Děkujeme městu Velké Opatovice za podporu a poskytnutí prostor bývalého učiliště, hasičům za nepostradatelný dohled, místní policii a členkám Klubu seniorů za bezpečnost při průvodu na silnicích a rodině Chmelové, která zajistila koňský doprovod.

A hlavně bychom chtěli poděkovat prodávajícím a všem ostatním, kteří se na organizování a přípravě letošního Svatomartinského lampiónového průvodu podíleli, protože bez nich bychom nemohli přivítat bezmála 400 návštěvníků této akce a vidět plno rozzářených dětských tváří.

Děkujeme za přízeň a příští rok se na všechny druhou listopadovou sobotu opět těšíme!

Vaše Rodinné centrum Motýlek, z.s.